de BIG FOUR PRODUCER

STRATEGIE 

The BIG FOUR Producer is de succesformule om professioneel producer te worden. Het is het fundament van ons curriculum.

de kunst van het vak

The BIG FOUR Producer is door ontwikkeld op basis van de ervaring van onze coaches gecombineerd met de kenmerken van top producties en top producers.

TRACK

IDEE

Het hebben van een goed idee is de basis voor het produceren van een top track. Welke impact moet het nummer maken? Welke emotie moet het teweeg brengen? Je ontwikkeld kennis en vaardigheden om goed omlijnde ideeën te ontwikkelen voor tracks binnen je eigen stijl. Wij houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de dance zodat je je sound daarop kunt aanpassen. 

leren door analyseren

Bij DJ School Amsterdam leer je door het analyseren van je favoriete tracks. What vind je er goed aan? Uit welke elementen bestaat het en welke skills en tools heb je nodig om het na te kunnen maken? De volgende stap is het eigen maken van deze skills en zo eigen tracks te kunnen gaan maken op professioneel niveau. 

HOGE KWALITEIT productiES

Wij focussen op de belangrijkste elementen van een goede track, idee en arangement. Hoe bouw je een goede melodie, baslijn or akkoordenschema binnen jouw idee, hoe kies en vorm je de juiste sounds. En vooral: hoe kan je het ‘less is more’ principe toepassen op je tracks.

TIMING

STRUCTUUR

De structuur van een track is essentieel voor de kwaliteit ervan. Hoe houdt je tracks interessant van start tot einde, welke ontwikkelingen laat je waarom en wanneer plaatsvinden. Een probleem waar vele producers tegenaan lopen is van een opzet (drumtrack, samples) naar een complete track komen, die 5 tot 7 minuten duurt. 

 TRACKs afmaken

Door analyse van je favoriete tracks leer je hoe je producties kunt laten ontwikkelen zonder onnodig veel elementen toe te voegen. Je leert je tracks boeiend te houden met geluidsontwikkeling en effecten waarmee je het energieniveau beinvloed.

DE KUNST VAN HET WEGLATEN

‘Less is more’, een kenmerk van goede tracks. Maar hoe maak je een track met weinig ingrediënten zonder saai en monotoon te klinken? De ontwikkeling van de geluiden en het arrangement zijn belangrijk. Maar ook de balans tussen geluid en stilte leren gebruiken maakt je tracks sterker. 

MIXING

KLINK PROFESSIONEEL

Mixing  betekend het ‘dik en vet en cool’ laten klinken van je sounds, en deze sounds goed op elkaar af stemmen. je leert hoe je een prioriteit stelt in de verhouding tussen geluiden en wat je centraal stelt in je mix. 

THE Three dimensions

We bekijken de drie dimensies van de verschillende partijen en hun onderlinge afstemming vanuit drie dimensies: Hoogte (volumes, EQing, compressie en sidechaining), breedte (plaatsing in het stereobeeld) en diepte (gebruik van effecten als reverb en delay). 

Mastering

Mastering betekend je track geschikt maken om op diverse, of juist specifieke media te laten afspelen. Je leert hoe je je mix klaar maakt om te kunnen laten masteren en hoe je communiceert met een mastering engineer. 

IMAGE

CREER BETROKKENHEID 

We gaan je coachen in het opbouwen van een fanbase wanneer jouw tracks goed genoeg zijn. Je leert hoe de label industrie werkt zodat je daar op in kunt spelen wanneer je tracks een professioneel niveau bereiken. 

ONDERNEMERSCHAP 

Hoe krijg je jouw tracks op Itunes, beatport and Spotify? Wij helpen stap voor stap om hierbij de juiste keuzes te maken. We coachen je in ondernemerschap en het opbouwen van een netwerk van de juiste mensen die je echt verder kunnen helpen bij het promoten en releasen van jouw tracks. 

Labels

Je tracks uitbrengen bij labels is de manier op succesvol producer te worden. Wij brengen je in contact met labels die passen bij jouw stijl van produceren en je leert wat je (financiele) rechten en plichten zijn als producer. Hierdoor voorkom je keuzes waar je lang spijt van kunt hebben.